De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) wijzigt het SOLAS (Safety of Life At Sea) verdrag met de verplichting dat elke container voor export een geverifieerd gewicht zou hebben. Deze regelgeving gaat in per 1 Juli 2016 en houdt in dat de partij die als shipper vermeld staat de verantwoordelijkheid heeft het geverifieerde containergewicht door te geven aan de rederij. Dit dient te gebeuren nadat een container is beladen en voordat de container aan boord van het schip wordt geladen. Indien er geen geverifieerd gewicht is doorgegeven, mag de container niet aan boord van een schip worden geladen.

De Combilift Straddle carrier kan worden uitgerust met een weegsysteem welke voldoet aan de SOLAS regelgeving met een weegafwijking van slechts 1 %. Op deze manier kan de Straddle Carrier zowel opereren als container handler en tevens als mobiele weeg unit. Hiermee wordt een hoge investering voor een gecertificeerde weegbrug bespaard.

De Straddle carrier is een economische veel voordeligere alternatief voor het hanteren van containers in vergelijking met zware heftrucks / reachstackers en containertrucks. Voor meer informatie over de Straddle Carrier en de mogelijkheden voor uw organisatie neemt u dan contact met ons op of klik op de link.
IMG_0503 - Copy - Copy
Straddle Solas weighing system 1.3